DMS 203 japonský kuchársky nôž CATLER

Kód: 42003041

Podrobný popis

Univerzálny japonský kuchársky nôž typu Gyuto patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov.
Má všestranné využitie, je veľmi silný a ostrý, preto je ideálny na krájanie mäsa, rýb a zeleniny.
Dĺžka: 203/338 mm.
Nože zo série DMS sú balené v elegantných drevených boxoch.

Dnes sa damašková oceľ delí na na „liatu“ a „zvarovú“.

Vznikal roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridávaním rôznych prímesí ocele a železa podľa receptúry kováča. Oproti tomu je zvarový damašk vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu. 
Používa se mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou, vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach, až stovkách vrstiev.

Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov dokázala spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mečov.

Nože vyrobené zvarovou technológiou v 70 vrstvách zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť a dlhú životnosť.
Dodávateľom materiálov pre naše nože je japonská oceliareň TAKEFU.

Rukoväť nožov pochádza z javorového dreva a je upravená metódou KEBONY. Táto technológia vyvinutá v Nórsku je patentovaným procesom, ktorý bez škodlivých látok a toxínov zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a rukoväti dodá nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj sýtu hnedú farbu.

Dodatočné parametre

Kategória: Domácnosť
Hmotnosť: 0.912 kg
Hmotnosť: 0.912 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: